Zo maak ik het lekkerste ‘brood’ dat past bij een Ketogeen lifestyle. Het is zo simpel met maar 5 ingrediënten. Het enige waar je op moet letten is het kloppen van het eiwit en de verdeling hiervan in het beslag. Het brood staat hier thuis nooit lang, want zelfs de kinderen smullen ervan.
- INGREDIENTEN -
• 7 eieren (medium, of 6 grote eieren)
• 130 g amandelmeel
• 3 tl bakpoeder met wijnsteenzuur (bv van Biovegan)
• 4 el roomboter
• Snuf zout
(evt. 6 druppels vloeibare stevia)
- BEREIDEN -
Klop eerst het eiwit tot zachte pieken. Voeg alle ingrediënten samen in een keukenmachine. Let op: begin met 1/3e deel van het geklopte eiwit. Als je eenmaal een mooi mengsel hebt voeg je de resterende 2/3e deel toe. Rustig mengen tot alles gemixt is.
Bekleed intussen een bakvorm met bakpapier en vul deze met het mengsel.
Daarna afbakken in een voorverwarmde oven van 180 graden. Ca. een half uurtje en dan is het prachtige brood klaar! :
- MACRO’S (per plakje van 25 gram) -
Vet 7 gr // eiwit 3 gr // kh 2 gr