Een mooi stuk zalm is gewoonweg genieten! En ook nog eens supergezond! Of…
Je staat in de winkel en hebt zin in een lekker stukje vis. Je zoekt enthousiast de visafdeling op en ziet al snel de zalm gepresenteerd. In mooie verpakkingen waar ‘Atlantisch’ op staat. Een man erbij die met hoge laarzen in het water staat.. Dan krijg je snel het gevoel dat je een prachtig product in handen hebt. Maar laat je niet misleiden. Het woord ‘Atlantisch’ slaat op de soort, niet de Atlantische oceaan. Gekweekte zalm is eigenlijk de top van wat je moet vermijden. Ze zijn erg ziek, overbevolkt in eigen vuil, krijgen plantaardig eten: veel soja, maïs, raapzaadolie (dat wat wij nu juist vermijden), worden bespoten met pesticiden, krijgen antibiotica en er worden synthetische pigmenten gebruikt om de zieke dieren te kleuren. Door de ontstekingen hebben ze ook nog een veel hogere omega 6 verhouding… Afgezien van de dieren zelf, erg ongezond voor je lichaam. Pak liever wilde zalm of een van de weinige gezonde kweekvarianten de Coho. Deze laatste ben ik helaas in Nederland nog niet tegengekomen, maar wie weet komt dat nog.
Hoe weet je wanneer vis wildvang is? Bij een visboer, gewoon vragen. Bij verpakte vis moet het achterop het etiket vermeld staan, samen met de manier van vangen (bv trawlnetten). Let er maar eens op de komende tijd en je gaat het steeds makkelijker herkennen.
Hoi hoi
Even een reactie op het vis verhaal
Ik zelf Koop mijn vis verse vis bij een vis boer.
Ik koop echt geen vis uit de supermarket
Dat is misleidend het komt uit andere landen zoals China en weet Ik veel …
Ik woon in het mooie Canada
Via een TV progamma werden we gewaarschuwd om geen
Bevroren vis uit de winkel Te kopen
Besmet met bacterial gedoe!
Hoi Ellen,
Wat gaaf dat je in Canada woont, lijkt me echt prachtig!!
En inderdaad, goede tip om ook de bevroren vis te laten liggen. Fijn dat ze ook bij jullie bewust zijn 🙂
Groetjes Charlotte