Heb jij wel eens last van de volgende symptomen?:

• Moe en futloos
• Duizelig
• Hoofdpijn
• Broze nagels
• Dun breekbaar haar
• Hartkloppingen
• Kortademigheid

Al deze klachten zijn natuurlijk heel vervelend en kunnen wijzen op een ijzertekort. Maar zodra je naar de huisarts gaat en deze het ijzergehalte meet komt naar voren dat je genoeg ijzer in je lichaam hebt zitten. Vervolgens wordt hier niets meer mee gedaan.

Toch kun je last blijven houden van deze kwalen die wel degelijk te maken hebben met het ijzer! Laat het me uitleggen. Je lichaam heeft een mooi natuurlijk systeem, het is namelijk in staat om ijzer te verstoppen en op te sluiten. Dit kan jouw lichaam doen, voor het geval er een bacterie binnendringt. Bacteriën zijn gek op ijzer en hebben deze hard nodig om te kunnen groeien. Zonder het ijzer zijn de bacteriën veel vatbaarder voor de aanval van jouw immuunsysteem. Vandaar dat het deze prachtige oplossing biedt. Ok, dat is dan nu duidelijk. Hoe kan het probleem dan bestaan als je geen bacterie in je lichaam hebt?… Mensen met een auto-immuunziekte hebben een afweersysteem dan een beetje van de wap is. Bij sommige auto-immuunziekten kan het zomaar gebeuren dat het lichaam het idee heeft dat er een verkeerde bacterie rondzwerft. Terwijl dit helemaal niet het geval is! Voel je hem al? Het ijzer wordt opgeslagen op plekken waar de bacterie (die er dus helemaal niet is) niet bij kan. Zolang het daar opgeslagen wordt kan het lichaam het ijzer zelf ook niet gebruiken. Bepaalde enzymen hebben dit ijzer ook hard nodig voor de energieverbranding van jouw lichaam. Dus ook de energieverbranding komt hiermee in de knel. Dit kan een verklaring zijn waarom het voor sommigen zo lastig is om gewicht te verliezen. Men voelt zich ‘onverklaarbaar belabberd’. Je begrijpt dan natuurlijk ook dat het geen zin heeft om ijzersupplementen te nemen. Het ijzer wordt gewoon verstopt en bij genoeg ijzer wordt het overige weg gespoeld.

Heb jij een auto-immuunziekte of voel je je belabberd? Ik kan je helpen je voeding en leefstijl aan te passen. Voor je het weet voel jij je weer op en top en kan jouw lichaam het ijzer weer gebruiken voor veel energie!