Wat kan ik zeggen? Deze mag absoluut niet ontbreken bij je recepten! Heerlijk in de winter een verantwoord worstenbroodje eten. Het kan ècht 😉

- INGREDIENTEN -
• 300 gr half om half gehakt
• 1 teentje knoflook
• halve theelepel paprikapoeder

Deeg:
• 150 gr geraspte Mozzarella
• 30 gr roomkaas
• 60 gr amandelmeel
• 1 ei

- BEREIDEN -
Snijd de knoflook fijn en doe deze, samen met de kruiden door het gehakt.
Draai ca. 10 kleine worstjes en braad deze kort aan in de pan.

Neem een oven bestendige of magnetron bestendige schaal. Hier doe je de geraspte kaas in met de roomkaas bovenop. In de magnetron 30 sec verwarmen. Als je dit liever in de oven doet kan dat ook, dan een paar minuten tot de kaas zacht is. Meng de kaas goed door elkaar, het is al een dikke substantie.

Hierna doe je de amandelmeel erin en hierboven op het ei. Weer goed mengen. Kijk uit dat het ei niet gaat koken (zeker als je het in de oven opgewarmd hebt). Als het deeg eenmaal goed is kun je het nogmaals verwarmen, dit werkt namelijk het beste. Pak de worstjes erbij en wikkel hier het deeg omheen. Als het deeg heel plakkerig is en je hebt moeite met vormen dan kun je je handen wat nat maken.

Schuif de worstenbroodjes voor ca. 12 minuten in een voorverwarmde oven op 210 graden.

Geniet ervan! De worstenbroodjes zijn enkele dagen houdbaar in een afgesloten bewaardoos in de koelkast. Je zult zelfs proeven dat ze de volgende dag, als je ze opnieuw opwarmt in de oven, nog lekkerder zijn! Ze zijn ook enkele maanden in de vriezer te bewaren.

- MACRO’S PER WORSTENBROODJE -
Eiwit 10 gr // Kh 0,5 gr // Vet 13,5 gr