Deze pap heb ik bedacht nadat een klant aangaf haar papje zo te missen in de ochtend. Het heeft goed uitgepakt en is een erg leuk recept geworden. Voor iedereen die glutenvrij en suikervrij leeft, een warm papje in de ochtend is nog steeds een optie!

- INGREDIENTEN -
• 1 aubergine
• 1 el gebroken lijnzaad
• 1 el edelgistvlokken (of 1 el gebroken lijnzaad extra)
• 120 ml amandelmelk (op kamertemperatuur)
• 20 ml amandelmelk
• 1 el grasgevoerde roomboter (of 1 el Ghee bij zuivelintolerantie)

- BEREIDEN -
Maak de aubergine schoon en snijd deze in gelijke stukjes. Stoom deze voor ca. 10 minuten. Doe deze in de blender samen met de boter en amandelmelk (let op: 20 ml apart houden). Als het goed gemixt is kun je de edelgistvlokken en gebroken lijnzaad toevoegen. Blend nog even en doe de pap daarna in een kommetje. Lekker met wat blauwe bessen, een lepel gebroken lijnzaad extra of wat nootjes en zaadjes.

- MACRO’S -
Per bordje: Eiwit 4 gr // Vet 12 gr // Kh 1,5 gr